Umów wizytę
52850015_674370226325054_6697983283155697664_n

Przepis na salsę pomidorową z kolendrą

Składniki

Składniki na 2 porcje:

 

  • 2 duże pomidory
  • ½ małej cebulki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 papryczka chili
  • Sok z połowy cytryny
  • Pęczek kolendry
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz

Opis przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i posiekać w drobną kostkę. Cebulkę, czosnek i papryczkę chili również drobno posiekać. 

 

Całość wymieszać, dodać oliwę, sok z połowy cytryny, sól i pieprz oraz posiekaną kolendrę.

Najważniejsze wartości odżywcze
Dla 1 porcji

Potrzebujesz wsparcia dietetyka?

Zapraszamy do współpracy z naszym dietetykiem w Warszawie

Z nami zdrowe odżywianie to przyjemność!