Lekka i chrupiąca pizza na spodzie z tortilli – z aromatycznym sosem pomidorowym, warzywami i lekkim serem. Szybka, zdrowa i idealna do zjedzenia bez wyrzutów sumienia.
Tortilla pełnoziarnista – 1 sztuka (ok. 60 g)
Sos pomidorowy bez dodatku cukru – 3 łyżki (45 g)
Pieczarki świeże – 2 sztuki (ok. 30 g)
Cebula czerwona – ¼ sztuki (ok. 30 g)
Mozzarella light – 50 g (ok. ½ kulki)
Rukola świeża – 1 garść (ok. 15 g)
Suszone zioła (bazylia, oregano, tymianek) – ½ łyżeczki
Oliwa z oliwek (opcjonalnie, do skropienia rukoli) – 1 łyżeczka (5 g)
Rozgrzej piekarnik do 200°C (góra-dół, bez termoobiegu).
Rozłóż tortillę na papierze do pieczenia. Posmaruj sosem pomidorowym.
Ułóż cienko pokrojone pieczarki i cebulę.
Dodaj porwaną mozzarellę light, dopraw suszonymi ziołami.
Piecz ok. 10 minut, aż ser się roztopi i spód będzie chrupiący.
Na gotową pizzę dodaj rukolę i skrop oliwą z oliwek, jeśli chcesz.
Zainspiruj się pozostałymi zdrowymi i smacznymi przepisami.
Jadłospis
indywidualny
Jadłospis
gotowy