Przepisy
Artykuły
Darmowe poradniki
Letnia klasyka – słodycz arbuza, chrupkość ogórka i słony akcent fety tworzą razem niezwykle odświeżające połączenie. Idealna na upały!
Arbuz, bez pestek – 300 g (ok. 2 szklanki pokrojonego w kostkę)
Ogórek świeży – 150 g (ok. 1 średni ogórek)
Ser feta – 80 g (ok. ⅓ kostki)
Świeża mięta – 5 g (kilka listków)
Oliwa z oliwek extra virgin – 10 g (1 łyżka)
Sok z limonki – 10 g (2 łyżeczki)
Pieprz czarny, mielony – 0,5 g (szczypta)
Arbuza pokrój w średnią kostkę, ogórka w cienkie półplasterki.
W dużej misce wymieszaj arbuz, ogórek, pokruszoną fetę i posiekaną miętę.
Skrop całość oliwą z oliwek i sokiem z limonki, dopraw pieprzem i solą.
Podawaj od razu – najlepiej schłodzoną!
Zainspiruj się pozostałymi zdrowymi i smacznymi przepisami.
Jadłospis
indywidualny
gotowy