Umów wizytę
118247779_1480836452104308_1266007354467797569_n

Przepis na naleśniki gryczane z serem feta i szpinakiem

Składniki

Przepis na ciasto (około 8 porcji)

  • 1,5 szklanki mąki gryczanej
  • 2 jajka
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • Szczypta soli

 

Przepis na farsz:

  • 5 ząbków czosnku
  • 250 g szpinaku
  • 100 g sera feta
  • 1 łyżka oleju (do podsmażenia)

Opis przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto wsypać do miski i zmiksować. Usmażyć naleśniki na oliwie lub oleju rzepakowym. Następnie podsmażyć szpinak z czosnkiem. Dodać pokruszoną fetę, poczekać, aż się rozpuści i powstanie jednolita masa. Placki posmarować gotowym farszem.

Najważniejsze wartości odżywcze
Dla 1 porcji

  • Energia: 200 kcal
  • Białko: 9 g
  • Tłuszcze: 8 g
  • Węglowodany: 23 g

Potrzebujesz wsparcia dietetyka?

Zapraszamy do współpracy z naszym dietetykiem w Warszawie

Zapisz się na nasz newsletter!

i otrzymaj kod zniżkowy -10% na nasze usługi