Umów wizytę
Processed with VSCO with a2 preset

Przepis na rollsy z warzywami

Składniki

Na 4 rollsy:

  • 1 marchew
  • 1 mała cukinia
  • garść szpinaku
  • 1 czerwona papryka
  • 4 liście czerwonej kapusty
  • 4 listki czerwonej sałaty
  • 4 łodyżki szczypiorku
  • 4 arkusze papieru ryżowego

Opis przygotowania

Wszystkie warzywa umyć i pokroić w cienkie paseczki. Namoczyć papier ryżowy wodą. Na środku arkusza ryżowego ułożyć równomiernie warzywa. Zawinąć rollsy.

 

Zawijasy można podawać z ulubionym sosem np. tzatziki.

Najważniejsze wartości odżywcze
Dla 1 porcji

  • Energia: 67 kcal
  • Białko: 2,9 kcal
  • Tłuszcze: 0,5 g
  • Węglowodany: 11,3 g

Potrzebujesz wsparcia dietetyka?

Zapraszamy do współpracy z naszym dietetykiem w Warszawie

Zapisz się na nasz newsletter!

i otrzymaj kod zniżkowy -10% na nasze usługi

Podobają Ci się nasze przepisy?

Zamów indywidualny jadłospis gdzie znajdziesz podobne przepisy dopasowane do Twoich potrzeb!