Pomarańczę dokładnie umyj, a następnie zetrzyj skórkę na drobnej tarce. Obierz owoc i pokrój go na kawałki.
W rondelku zagotuj mleko, dodaj startą skórkę pomarańczową i stopniowo wsypuj kaszę mannę, cały czas mieszając, aby uniknąć grudek.
Gotuj na małym ogniu przez około 3-4 minuty, aż masa zgęstnieje.
Przełóż kaszę do miseczki, udekoruj kawałkami pomarańczy i czerwonymi porzeczkami. Możesz dodać kilka kropel soku z pomarańczy dla intensywniejszego smaku.
Podawaj na ciepło i delektuj się smakiem!
Wartości
odżywcze
(na porcję)
Kcal
365
Białko
15,5 g
Tłuszcz
5,4 g
Węglowodany
65,5 g
*Wszystkie przepisy zostały opracowane przez nas. Niektóre wizualizacje dań zostały przygotowane z wykorzystaniem sztucznej inteligencji.
Zobacz również
Zainspiruj się pozostałymi zdrowymi i smacznymi przepisami.