Umów wizytę
2 (4) (1)

Przepis na jabłkowe smoothie jaglane z miętą i płatkami migdałowymi

Składniki

Na 1 porcję:

  • 50 g kaszy jaglanej suchej
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka miodu
  • kilka listków mięty
  • ½ szklanki mleka migdałowego
  • 1 łyżka płatków migdałowych

Opis przygotowania

Kaszę jaglaną ugotować. Jabłka umyć, obrać, pokroić w kosteczkę, przełożyć na patelnię i poddusić na łyżeczce miodu. Odłożyć łyżkę jabłek do dekoracji. Wszystkie pozostałe składniki (oprócz płatków migdałowych) przełożyć do blendera i zmiksować.

 

Przelać do szklanki, na wierzch ułożyć płatki migdałów, jabłka oraz listki mięty.

Najważniejsze wartości odżywcze
Dla 1 porcji

  • Energia: 372 kcal
  • Białko: 9,4 g
  • Tłuszcze: 9,6 g
  • Węglowodany: 59,4 g

Potrzebujesz wsparcia dietetyka?

Zapraszamy do współpracy z naszym dietetykiem w Warszawie

Zapisz się na nasz newsletter!

i otrzymaj kod zniżkowy -10% na nasze usługi

Podobają Ci się nasze przepisy?

Zamów indywidualny jadłospis gdzie znajdziesz podobne przepisy dopasowane do Twoich potrzeb!