Umów wizytę
2 (4) (1)

Przepis na jabłkowe smoothie jaglane z miętą i płatkami migdałowymi

Składniki

Na 1 porcję:

  • 50 g kaszy jaglanej suchej
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka miodu
  • kilka listków mięty
  • ½ szklanki mleka migdałowego
  • 1 łyżka płatków migdałowych

Opis przygotowania

Kaszę jaglaną ugotować. Jabłka umyć, obrać, pokroić w kosteczkę, przełożyć na patelnię i poddusić na łyżeczce miodu. Odłożyć łyżkę jabłek do dekoracji. Wszystkie pozostałe składniki (oprócz płatków migdałowych) przełożyć do blendera i zmiksować.

 

Przelać do szklanki, na wierzch ułożyć płatki migdałów, jabłka oraz listki mięty.

Najważniejsze wartości odżywcze
Dla 1 porcji

Potrzebujesz wsparcia dietetyka?

Zapraszamy do współpracy z naszym dietetykiem w Warszawie

Z nami zdrowe odżywianie to przyjemność!