Na 1 porcję:
Kaszę ugotować. Pierś pokroić w paski, przyprawić 1 łyżeczką czerwonej papryki, szczyptą kurkumy i pieprzem mielonym. Odstawić na 10 minut.
W międzyczasie cebulę pokroić w piórka, a marchewkę w plasterki. Warzywa lekko podsmażyć w garnku na oleju, następnie dodać pierś z kurczaka i obsmażyć z wierzchu, całość podlać 1 szklanką wody, dodać 2 kuleczki ziela angielskiego i 1 liść laurowy. Dusić pod przykryciem przez 10 minut, następnie dodać posiekane suszone pomidory, łyżeczkę sosu sojowego i świeżą bazylię, gotować 2 minuty.
Jogurt wymieszać z 1/2 łyżeczki mąki pełnoziarnistej i kilkoma łyżkami gorącego sosu. Tak rozrobiony jogurt dodać do garnka, wymieszać i zagotować. Podawać z ugotowaną kaszą oraz sałatką z pomidora i roszponki.