Umów wizytę
2 (5)

Przepis na miniomlety jaglane z papryką

Składniki

Na 6 sztuk:

  • 50 g kaszy jaglanej suchej
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki zielonej
  • 4 jajka
  • pęczek pietruszki
  • sól, pieprz

Opis przygotowania

Kaszę jaglaną ugotować. Papryki umyć i pokroić w kosteczkę. Pietruszkę umyć i pokroić bardzo drobno.  Jajka umyć i wbić do miski. Następnie dodać ugotowaną kaszę jaglaną, papryki oraz natkę pietruszki. Przyprawić odrobiną soli i pieprzem. Wymieszać. 

 

Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Masę przelać do 6 kokilek i piec w piekarniku ok 15-20 minut.

Najważniejsze wartości odżywcze
Dla 1 porcji

Potrzebujesz wsparcia dietetyka?

Zapraszamy do współpracy z naszym dietetykiem w Warszawie

Z nami zdrowe odżywianie to przyjemność!