Deser, który smakuje jak Kinder Country, ale w wersji fit! Bez cukru, na bazie mleczka kokosowego, z chrupiącą komosą ryżową i gorzką czekoladą – pyszny i sycący.
Mleczko kokosowe z puszki (stała część) – 160 g (ok. 2/3 puszki)
Czekolada gorzka 85% – 40 g (4 kostki)
Ekspandowana komosa ryżowa (quinoa) – 20 g (ok. 1 szklanka)
Erytrytol – 10 g (1 łyżka)
Masło orzechowe 100% – 20 g (1 łyżka)
Ekstrakt waniliowy – kilka kropel
Mleczko kokosowe ubij przez chwilę mikserem lub dokładnie wymieszaj z erytrytolem, masłem orzechowym i wanilią.
Dodaj ekspandowaną komosę ryżową i delikatnie wymieszaj.
Gotową masę przełóż do silikonowych foremek lub małych pojemniczków.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i polej każdą porcję z wierzchu. Schłodź w lodówce przez minimum 2 godziny.
Przechowuj w lodówce do 3 dni.
Zainspiruj się pozostałymi zdrowymi i smacznymi przepisami.
Jadłospis
indywidualny
Jadłospis
gotowy