Umów wizytę
51584532_2059029920849580_6599127390998233088_n

Przepis na filet z morszczuka w sosie koperkowym

Składniki

Na 1 porcję:

 

  • 150 g filetu z morszczuka lub innej białej ryby
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżeczki posiekanego koperku
  • Sól, pieprz, czosnek granulowany, suszone oregano
  • 2 większe ziemniaki (ok. 200 g przed obraniem)
  • 200 g fasolki szparagowej (może być mrożona)

Opis przygotowania

Filet natrzeć solą, pieprzem i oregano. Przygotować sos – posiekany koperek wymieszać z 2 łyżkami jogurtu greckiego, szczyptą soli i czosnku granulowanego.  Filet przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem, piec w temp. 185 st. C. przez 35 minut. 

 

Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze części i ugotować na parze. Podawać z ugotowaną fasolką szparagową lub innym ulubionym warzywem.

Najważniejsze wartości odżywcze

Potrzebujesz wsparcia dietetyka?

Zapraszamy do współpracy z naszym dietetykiem w Warszawie

Z nami zdrowe odżywianie to przyjemność!