Umów wizytę
La CaloriaStrefa wiedzyPrzepisy ▹ Zapiekana pierś kurczaka z pesto i mozzarellą

Zapiekana pierś kurczaka z pesto i mozzarellą

Publikacja: 7 listopada 2018 Autor: lacaloria

Składniki

Na 1 porcję:

  • 200 g piersi z kurczaka
  • 1 łyżka zielonego pesto (15 g)
  • 2 plastry sera mozzarella (30 g)
  • 4 plastry pomidora (50 g)
  • 50 g suchej kaszy pęczak
  • 3 różyczki kalafiora
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kalafiora ugotować na parze. Pierś z kurczaka przekroić wzdłuż na pól, lekko posolić i popieprzyć, natrzeć pesto i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na mięso położyć mozzarellę i plastry pomidora. Zapiekać przez 25 minut w temp. 195°C.

Najważniejsze wartości odżywcze:

1 porcja: E: 636 kcal, B: 64,1 g, T: 19,7 g, W: 64,1 g

Kasza pęczak – źródło witamin z grupy B i błonnika pokarmowego

Pierś z kurczaka – chude, niskokaloryczne mięso, źródło witaminy PP i B6, cynku, selenu i magnezu


Zapisz się na nasz newsletter!

i otrzymaj kod zniżkowy -10% na nasze usługi

Podobają Ci się nasze przepisy?

Zamów indywidualny jadłospis gdzie znajdziesz podobne przepisy dopasowane do Twoich potrzeb!