Umów wizytę
2 (7)

Przepis na salsę mango

Składniki

1 porcja:

  • mango
  • ½ cukinii
  • ½ ogórka gruntowego
  • 1 pomidor malinowy
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z ½ cytryny

Opis przygotowania

Owoce i warzywa umyć. Obrać i pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Wymieszać razem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i połączyć z sokiem z cytryny. Następnie dodać do salsy.

 

Salsa świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla czy też do dań obiadowych. 

Najważniejsze wartości odżywcze
Dla 1 porcji

  • Energia: 281 kcal
  • Białko: 6,7 g
  • Tłuszcze: 1,4 g
  • Węglowodany: 55,1 g

Potrzebujesz wsparcia dietetyka?

Zapraszamy do współpracy z naszym dietetykiem w Warszawie

Zapisz się na nasz newsletter!

i otrzymaj kod zniżkowy -10% na nasze usługi

Podobają Ci się nasze przepisy?

Zamów indywidualny jadłospis gdzie znajdziesz podobne przepisy dopasowane do Twoich potrzeb!