Umów wizytę
3

Przepis na pesto z jarmużu

Składniki

Na 4 porcje:

  • 60 g jarmużu (3 garście)
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki płatków migdałów
  • 1 łyżka nasion słonecznika
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • 1,5 litra wody
  • sól , pieprz

Opis przygotowania

Jarmuż umyć i oderwać miękkie liście od twardych łodyżek. Zagotować wodę w garczku. Następnie wrzucić jarmuż i gotować do czasu, aż liście zmiękną. Po ugotowaniu przełożyć do miseczki.

 

Dodać płatki migdałów, nasiona słonecznika, olej lniany, obrany czosnek oraz przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie zblendować.

Najważniejsze wartości odżywcze
Dla 1 porcji

Potrzebujesz wsparcia dietetyka?

Zapraszamy do współpracy z naszym dietetykiem w Warszawie

Zapisz się na nasz newsletter!

i otrzymaj kod zniżkowy -10% na nasze usługi