Umów wizytę
IMG_0657 (1)

Przepis na lody owocowe z masła orzechowego

Składniki

Na 6 porcji:

  • 4 banany
  • 8 daktyli
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • Małe opakowanie jogurtu greckiego
  • Szklanka jagód mrożonych

Opis przygotowania

Banany obrać, pokroić na mniejsze części, zapakować do pojemnika/woreczka i mrozić przez noc w zamrażarce.


Warstwa 1: namoczyć we wrzątku daktyle. Do dużej miski włożyć banany, daktyle, masło orzechowe. Wszystko zblendować na gładką masę.
Warstwa 2: do drugiej miski dodać zamrożony wcześniej jogurt (wystarczy na kilka godzin; można pominąć mrożenie jogurtu, wtedy ta warstwa będzie miała konsystencję polewy) i jagody. Wszystko zblendować na gładką masę.


Do pucharków przełożyć najpierw warstwę 1, następnie warstwę 2 – spożyć od razu po przyrządzeniu.

Najważniejsze wartości odżywcze
Dla 1 porcji

Potrzebujesz wsparcia dietetyka?

Zapraszamy do współpracy z naszym dietetykiem w Warszawie

Zapisz się na nasz newsletter!

i otrzymaj kod zniżkowy -10% na nasze usługi