Umów wizytę
51051946_396948401068005_4769223962850754560_n

Przepis na kaszotto z fasolą

Składniki

Na 1 porcję:  
  • 60 g suchej kaszy bulgur
  • ½ cebuli
  • 80 g piersi z kurczaka
  • 100 g fasoli czerwonej gotowanej lub konserwowej
  • 30 g kukurydzy z puszki
  • 200 g pomidorów krojonych z kartoniku lub puszki
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • 30 g awokado
  • ½ papryczki chili
  • Oregano, papryka słodka, sól
  • Kolendra

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, następnie dodać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i przyprawić oregano i papryczką chili i dusić przez 2 minuty. Po tym czasie dorzucić suchą kaszę bulgur i podsmażyć 1 minutę, następnie wlać bulion i dusić na małym ogniu przez ok. 7-8 minut. Następnie, dodać pomidory z puszki, fasolę i kukurydzę. Dusić, aż kasza napęcznieje. 

 

Pod koniec przyprawić do smaku (sól, papryka słodka, oregano). Podawać z awokado i kolendrą.

Najważniejsze wartości odżywcze

  • Energia: 637 kcal
  • Białko: 42,1 g
  • Tłuszcze: 15,5 g
  • Węglowodany: 89,3 g

Potrzebujesz wsparcia dietetyka?

Zapraszamy do współpracy z naszym dietetykiem w Warszawie

Zapisz się na nasz newsletter!

i otrzymaj kod zniżkowy -10% na nasze usługi

Podobają Ci się nasze przepisy?

Zamów indywidualny jadłospis gdzie znajdziesz podobne przepisy dopasowane do Twoich potrzeb!