Umów wizytę
IMG-0472 (1)

Przepis na kaszotto z fasolą i pomidorkami koktajlowymi

Składniki

Na 2 porcje:

  • 100g kaszy gryczanej
  • Puszka czerwonej fasoli konserwowej
  • Pęczek natki pietruszki
  • 12 pomidorków koktajlowych

Sos:

  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • Łyżka oleju rzepakowego
  • Odrobina wody

Opis przygotowania

Ugotować kaszę według przepisu na opakowaniu, a następnie ostudź. Fasolę przepłukać wodą z zalewy i odcedzić na sitku. Pokroić pomidorki na pół. Posiekać natkę pietruszki. Wszystko wymieszać w dużej misce.


Zrobić sos miodowo-musztardowy: do małej miseczki dodać miód, musztardę, olej i wodę (do otrzymania odpowiedniej konsystencji). 

 

Kaszotto polać sosem i wymieszać.

Najważniejsze wartości odżywcze
Dla 1 porcji

Potrzebujesz wsparcia dietetyka?

Zapraszamy do współpracy z naszym dietetykiem w Warszawie

Zapisz się na nasz newsletter!

i otrzymaj kod zniżkowy -10% na nasze usługi