Umów wizytę
La CaloriaStrefa wiedzyPrzepisy ▹ Jaglane raffaello

Jaglane raffaello

Publikacja: 6 grudnia 2018 Autor: lacaloria

Składniki

Na 25 kulek:

  • 130 g kaszy jaglanej
  • 1,5 szklanki mleka 2%
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka ksylitol
  • 45 g wiórek kokosowych
  • 25 g migdałów blanszowanych
  • Szczypta soli

Sposób przygotowania

W rondelku zagotować wodę. Do wrzątku dodać mleko, przepłukaną na sicie kaszę jaglaną, wiórki kokosowe i miód. Dodać szczyptę soli. Kaszę gotować do uzyskania konsystencji kremu. Po wystudzeniu kaszy, formować kulki, do każdej włożyć prażony migdał i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce.


Najważniejsze wartości odżywcze:

1 kulka: Energia: 48,2 kcal B: 1,4 g, T: 2,2 g, W: 6,2 g

Kasza jaglana – źródło witamin z grupy B i krzemu

Migdały – źródło witaminy B2, E, potasu i magnezu

Wiórki kokosowe – źródło błonnika pokarmowego, magnezu, potasu, fosforu i kwasu foliowego


Potrzebujesz wspracia dietetyka?

Zapraszamy do współpracy!

Poznaj nasze usługi

Zapisz się na nasz newsletter!

i otrzymaj kod zniżkowy -10% na nasze usługi

Podobają Ci się nasze przepisy?

Zamów indywidualny jadłospis gdzie znajdziesz podobne przepisy dopasowane do Twoich potrzeb!