Umów wizytę
IMG-9652 (1)

Przepis na grillowane szparagi z sezamem

Składniki

Na 2 porcje:

  • Pęczek zielonych szparagów
  • Łyżeczka oliwy z oliwek
  • Łyżeczka octu balsamicznego
  • Łyżeczka sezamu
  • Łyżeczka sera grana padano

Opis przygotowania

Umyć szparagi i odkroić twarde końcówki. Włożyć na patelnię grillową, skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem. Grillować przez ok.10 minut obracając co jakiś czas.

 

Na drugiej patelni podprażyć sezam.

 

Gotowe szparagi przełożyć na talerze, skropić octem balsamicznym, posypać sezamem i serem grana padano.

Najważniejsze wartości odżywcze
Dla 1 porcji

Potrzebujesz wsparcia dietetyka?

Zapraszamy do współpracy z naszym dietetykiem w Warszawie

Zapisz się na nasz newsletter!

i otrzymaj kod zniżkowy -10% na nasze usługi