Umów wizytę
IMG_9545 (1)

Przepis na frittatę z warzywami i serem

Składniki

Na 1 porcję:

  • 2 jaja,
  • ½ cebuli,
  • 1/5 pora,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • garść liści sałaty,
  • plaster sera typu feta (30 g),
  • 5 pomidorków koktajlowych,
  • 2 kromki chleba żytniego razowego,
  • Szczypta soli i pieprzu.

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, pora w talarki i zeszklić na patelni bez tłuszczu. Mieszać, aby nie dopuścić
do przypalenia (można dodać odrobinę wody).

 

Jaja wbić do miski, roztrzepać, doprawić solą i pieprzem.Do patelni z porem i cebulą przelać masę jajeczną. Dodać jogurt i smażyć przez kilka minut.


Gotową frittatę przełożyć na talerz, udekorować sałatą, serem typu feta i pomidorkami
koktajlowymi. Podawać z chlebem żytnim razowym.

Najważniejsze wartości odżywcze
Dla 1 porcji

Potrzebujesz wsparcia dietetyka?

Zapraszamy do współpracy z naszym dietetykiem w Warszawie

Zapisz się na nasz newsletter!

i otrzymaj kod zniżkowy -10% na nasze usługi